Νέες επιχειρηματικές γέφυρες Ελλάδας - Κίνας, με πρώτο σταθμό το Πεκίνο!
Με επίκεντρο την ανάπτυξη νέων εμπορικών συνεργασιών και την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στο Πεκίνο το Greece–China Business Forum, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνουν η Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με το CCPIT Beijing.
Στο Forum απηύθυναν χαιρετισμό:
🔹 Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Δημήτριος Καλπύρης.
🔹 Ο κ. Xu Qiang, Director General, Department of Bilateral Cooperation, CCOIC.
🔹 Ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας παρουσίασε η Αννίτα Τριποσκούφη, Διευθύντρια Μικρομεσαίων και Μεγάλων Εξαγωγικών Επιχειρήσεων - Βιομηχανικών Προϊόντων, Ενέργειας, Ναυτιλίας και Προώθησης Χωρών της Enterprise Greece.
Στο επίκεντρο της διοργάνωσης ήταν οι B2B συναντήσεις, με τη συμμετοχή 9 ελληνικών επιχειρήσεων και περισσότερων από 100 κινεζικών εταιρειών, σε δυναμικούς κλάδους όπως τα τρόφιμα και ποτά, η τεχνολογία, το real estate, τα φαρμακευτικά προϊόντα, οι κατασκευές και οι υποδομές.
📍 Επόμενος σταθμός: Σαγκάη!
Η επιχειρηματική αποστολή, της οποίας ηγείται ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, θα συνεχισθεί με Business Forum και στοχευμένες B2B συναντήσεις στις 4 Νοεμβρίου στη Σαγκάη, ενώ από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην 9η China International Import Expo (CIIE 2026).
Στην Enterprise Greece, μετατρέπουμε τη διεθνή δικτύωση σε ουσιαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, στηρίζοντας τις ελληνικές εταιρείες να προσεγγίσουν νέες αγορές, να αναπτύξουν συνεργασίες και να ενισχύσουν τη διεθνή τους παρουσία.
#EnterpriseGreece #GreeceChina #GreekExports #MadeInGreece #CIIE2026 #BusinessMatchmaking